سفارش تبلیغ
صبا ویژن
فایل دانشگاهی
   مشخصات مدیر وبلاگ
 
    آمارو اطلاعات

بازدید امروز : 164
بازدید دیروز : 93
کل بازدید : 179788
کل یادداشتها ها : 2036

نوشته شده در تاریخ 95/4/27 ساعت 2:13 ع توسط admin


 

بررسی عوامل اجتماعی موثر بر میزان رضایت از زندگی زناشویی زنان متاهل

پایان نامه کارشناسی علوم تربیتی بررسی عوامل اجتماعی موثر بر میزان رضایت از زندگی زناشویی زنان متاهل شهرستان مشکین شهر مقدمه یکی از مهم ترین اتفاقاتی که در زندگی افراد جامعه می افتد،ازدواج استازدواج مرحله ای است که علاوه بر زندگی شخصی فرد،جامعه را نیز تحت تاثیر قرار می دهد و همانگونه که کلود روی استروس1 می گوید«برخوردی است دراماتیک بین فرهنگ و

دانلود بررسی عوامل اجتماعی موثر بر میزان رضایت از زندگی زناشویی زنان متاهل

پایان نامه کارشناسی علوم تربیتی  بررسی عوامل اجتماعی موثر بر میزان رضایت از زندگی زناشویی زنان متاهل شهرستان مشکین شهر  بررسی عوامل اجتماعی موثر بر میزان رضایت از زندگی میزان رضایت از زندگی زناشویی زنان متاهل
دسته بندی روانشناسی و علوم تربیتی
فرمت فایل doc
حجم فایل 212 کیلو بایت
تعداد صفحات فایل 85

 

پایان نامه کارشناسی علوم تربیتی بررسی عوامل اجتماعی موثر بر میزان رضایت از زندگی زناشویی زنان متاهل شهرستان مشکین شهر

پایان نامه کارشناسی علوم تربیتی

بررسی عوامل اجتماعی موثر بر میزان رضایت از زندگی زناشویی زنان متاهل شهرستان مشکین شهر

*به همراه یافته های جمعیت شناختی دانش آموزن و پرسشنامه

 

بخشی از متن پایان نامه:

مقدمه

 یکی از مهم ترین اتفاقاتی که در زندگی افراد جامعه می افتد،ازدواج است.ازدواج مرحله ای است که علاوه بر زندگی شخصی فرد،جامعه را نیز تحت تاثیر قرار می دهد و همانگونه که کلود روی استروس می گوید:«برخوردی است دراماتیک بین فرهنگ وطبیعت،یا میان قواعد اجتماعی و کشش جنسی» (ساروخانی،23:1386)ازدواج همچنین نظام فرهنگی از آراو عقاید تربیتی،نهادی از نقش ها و هنجارها و تجربیات تعاملی پیچیده ای برای زنان و مردان است.(ریتزر،56:1374).

ازدواج از جنبه جامعه شناختی،دارای ساختار،ماهیت ،کارکرد وپیادهای اجتماعی پیش بینی شده و پیش بینی نشده مثبت یا منفی،آسیب زا یا آسیب زدااست که کنش و واکنش اعضای جامعه و ساختارهای اجتماعی را متاثر می سازد،خصوصا پیامدهای نامطلوب ازدواج های غیراصولی،از یک سو ساختار،ماهیت و کارکردهای خانواده را در طول زمان دچار تغیر و تحول می سازد و از سوی دیگر ارزش های محوری جامعه را تحت تاثیر قرارمی دهد.

با توجه به شرایط جامعه ایران و مسائل ومشکلاتی که در سر راه انجام ازدواج و زناشویی به وجود آمده،توجه به این مسئله وپیامدها و عواقب آن برای افراد از اهمیت خاصی برخوردار است،چرا که اگر این خشت از همان ابتدا کج نهاده شود،دیوار خانواده سرانجام فرو خواهد ریخت.لذا پرداختن به علل و انگیزه نهای سوق دهنده به سوی انجام این پیوند از اهمیت بسزایی برخوردار خواهد بود؛به گونه ای که اگر توجه واقعی به این عوامل نگردد،مسلما میزان رضایت طرفین از ازدواج و زندگی زناشویی مطلوب نخواهد بود و بالطبع عواقب خوشایندی را نیز برای این خانواده ها نمیتوان متصورشد.

 در بین نهاد های مختلف جامعه، کانون مقدس خانواده بهترین مکان برای تربیت جسم وروان است. خانواده کانون نوع دوستی و یگانگی زن ومرد می باشد که برای آنها بهترین فرصت برای اتفاق و اتحاد  براساس صمیمیت هر چه بیشتر و دوام هرچه فزون تر اخلاقی،جسمانی و روانی به وجود می آورد(ابراهیمی بختور،46:1364). باتوجه به این که غالبا مدیریت فضای درون خانه را زنان می سازند یا هدایت می کنند و یا عهده دار می باشند،لذا رضایت زنان از زندگی مشترک،تاثیر بسیارزیادی در چگونگی فضای سالم وآرامش بخش خانه خواهد داشت.(هولاب،43:1378). رضایت زناشویی باعث می شود زوجین آرامش را در زندگی ببینند و با آرامش و رضایت آنها فرزندان نیز در خانواده به خوبی تربیت می شوند و آثار آن را در جامعه از خود نشان خواهند داد. بنابراین به دلیل اهمیت ویژه خانواده و اهمیت مقوله رضایت زناشویی در ثبات و پایداری خانواده ها  و افزایش بهداشت روانی همسران و فرزندان، محققین در صدد کشف رمز و رازهایی هستند که موجبات رضامندی زناشویی را فراهم می سازد.

 

بیان مسئله

     اختلافات زناشویی و طلاق جز آسیب های حاد جامعه به شمار می رود و پژوهشگران طلاق را در زمره فشارهای روانی شدید (رتبه اول از نظر شدت) ارزیابی کرده اند و آن را جز رویدادهای فشارزای زندگی رتبه بندی کرده اند.

علی رغم اینکه آمار طلاق در ایران نسبت به کشورهای دیگر پایین تر است. اما صرفا آمارپایین طلاق نمی تواند توجیه منطقی در باب بالا بودن سلامت بهداشت روان خانواده و سازگاری زناشویی بین زوجین باشد چرا که در برخی کشورها،ازجمله ایران بخاطر مسائل فرهنگی، سنتی و حتی قانونی، طلاق به سادگی امکان پذیر نیست. پس اگردرجامعه ای آمار طلاق ناچیز باشد، الزاما به معنای ازدواج های موفق و رضایت زناشویی نیست. بسیاری از زوج ها در خانواده هایی زندگی می کنند که طلاق روانی برآن حکمفرماست(صادقی،23:1376). بنابراین بررسی همه عوامل موثر بر رضایت زندگی زناشویی در مسیر کاهش ناآگاهی های زوجین در ارتباط با یکدیگر و کاهش نارضایتی های مختلف ناشی ار عوامل فرهنگی،اجتماعی،سیاسی ،اقتصادی و . . .  رهنمون  می­شود.

در سال های اخیر احساس امنیت و آرامش و روابط صمیمانه میان زن ومرد به سستی گراییده و سطح رضایت زناشویی کم شده است(ستوده,47:1379). آمار طلاق در تهران در دو ماهه اول 1381،5832 مورد و ازدواج 2827مورد در دفاتر ثبت احوال استان تهران به ثبت رسیده است. یعنی از هر دو ازدواج یکی به طلاق انجامیده است. در استان تهران در سال 1384 ،طلاق حدود 20درصد ازدواج ها را شامل می شد. طی نه ماه اول سال 1385،طلاق در تهران 13درصد نسبت به مدت مشابه در سال قبل افزایش یافت. در همین مدت ازدواج نیم درصد کاهش یافته است. در همین مدت حدود 91هزار مورد ازدواج و 19 هزار طلاق در استان تهران به ثبت رسیده است،یعنی 21 درصد ازدواج ها به طلاق انجامیده است. استاندار تهران عنوان می کند که در حال حاضر 95درصد جوانان و نوجوانانی که در بازداشت گاه به سر می برند،فرزندان طلاق هستند(بخارایی،65:1387). این آمار وضعیت نابسامان خانواده ها و کاهش رضایت از زندگی زناشویی در کشور مارا بیان می کند زیرا کاهش رضایت از زندگی زناشویی سبب بروز اختلافات خانوادگی و درصورت حل نشدن سبب بروز طلاق می تواند باشد. طبق آمار گرفته شده از سازمان ثبت احوال استان اردبیل آمار ازدواج در سال 1389،2341و آمار طلاق 255 مورد بوده است که در مقایسه با آمار سال 1388،که 2452 مورد ازدواج و 211 مورد طلاق را ثبت کرده اند از میزان ازدواج کاسته شده و بر میزان طلاق افزوده شده است و این شهرستان در مقایسه با کل استان اردبیل بیشترین آمار مربوط به طلاق را دارا می باشد . این امر نشان دهنده اختلافات زناشویی زیاد که متاثر از عوامل اقتصادی،اجتماعی،سیاسی،فرهنگی، روانی و. . . می باشد است. درمورد رضایت اززندگی زناشویی زنان در شهر مشکین شهر تاکنون مطالعات مدونی انجام نشده است و با توجه به گذار انواع خانواده ها از گسترده به هسته ای، سطح استقلال زنان در زندگی بیشتر شده است. از آنجا که درمورد دیدگاه ها و انتظارات زنان  شهرستان مشکین شهر از زندگی اطلاع دقیقی در دست نیست، بنابراین با توجه به اهمیت و نقش رضایت از زندگی در روابط بین زوجین و با توجه به نتایج پژوهش های مختلف در این زمینه لزوم توجه و بررسی این متغیر در جهت کاهش اختلافات و تعارضات خانوادگی و افزایش رضایت در روابط زناشوییی احساس می شود. بنابراین این پژوهش درصدد است عوامل اجتماعی مرتبط بر رضایت از زندگی زناشویی در بین زنان متاهل شهرستان مشکین شهر را مورد بحث و بررسی قرار می دهد. تا به این سوال پاسخ دهد که آیا بین عوامل اجتماعی (پایگاه اجتماعی،اشتغال،تحصیلات،میزان درآمد)با میزان رضایت از زندگی زناشویی ارتباط وجود دارد؟

 



                                                                                                                       

 

دانلود بررسی عوامل اجتماعی موثر بر میزان رضایت از زندگی زناشویی زنان متاهل








طراحی پوسته توسط تیم پارسی بلاگ